Free songs
Domů / Bydlení / Víte, co je to smart city?

Víte, co je to smart city?

Co si představíte, když se řekne chytré město? Ve skutečnosti neexistuje jednotná definice, nicméně smart city využívá digitální technologie a taktéž data k řešení řady problémů spojených s životem ve městě, jako jsou znečištění ovzduší a vody, likvidace odpadů, energetická neefektivita, doprava a podobně.

Chytré město využívá digitální technologie k propojení, ochraně a zlepšení života občanů. Různé senzory, videokamery a další vstupy fungují jako nervový systém, který poskytuje provozovateli města a občanům neustálou zpětnou vazbu.

Charakteristické body smart city

Chytré město je vysoce technologicky vyspělé. Každý prvek infrastruktury je propojen digitálními přístroji, ať už se jedná o chytré veřejné osvětlení, nebo senzory kvality vzduchu, které zachycují širokou škálu informací o městském prostředí a jeho obyvatelích.

Moderní veřejné osvětlení dokáže městu ušetřit nemalé peněžní prostředky. Jelikož existuje i aplikace, můžete přes ni nastavovat intenzitu svitu jednotlivých svítidel, nastavit časování a podobně. Zkrátka dosáhnete efektivních úspor. Chytré veřejné osvětlení může město financovat z Národního plánu obnovy.

Další prvky chytrého města

Od veřejného osvětlení přejdeme trochu dál. Ve městě by neměl chybět ani bezdrátový rozhlas, dále pak ani senzor dávající přehled o zaplněnosti kontejnerů anebo modul vzdáleného odpočtu vodoměrů. Stejně tak by neměl ve městech chybět senzor majetku, který chrání majetek úřadu. Informuje o uzavřených oknech i dveřích.

Jestliže hledáte společnost, která se věnuje danému segmentu, obraťte se na EL-MIK. Byla založena v roce 1994 a od počátku se jedná o montážní a servisní firmu. Stejně tak se zaměřuje na ozvučovací techniku. S výsledkem bude každé město nadmíru spokojené. EL-MIK navrhne optimální řešení.

O admin

Nahoru