Free songs
Domů / Novinky / U jaké pojišťovny si zařídit zdravotní pojištění cizinců?

U jaké pojišťovny si zařídit zdravotní pojištění cizinců?

Jako Češi to máte jednoduché. Zdravotní pojišťovnu vám při narození vybrali rodiče a obvykle si ji držíte až do dospělosti. Pokud ale přijdete do Česka jako cizinec, u které pojišťovny se nechat pojistit?

Zdravotní pojištění je komerční produkt jako každé jiné pojištění a jako Čech i cizinec si můžete vybrat, u které pojišťovny si ho zřídíte. Jako Čech však přece jen máte lepší přehled o tom, s jakými pojišťovnami mají lékaři nejčastěji smlouvy nebo které poskytují největší výhody. Podle čeho však vybírat zdravotní pojištění pro cizince?

Kdo všechno nabízí zdravotní pojištění cizinců

Zdravotní pojištění cizinců mají ve své nabídce VZP, Slavia pojišťovna, Inter Partner Assistance AXA a SV pojišťovna. Pojištění musí mít každý cizinec, který chce pobývat v ČR, zdravotní pojištění je totiž podmínkou pro získání víza v ČR. Kromě toho vás také chrání při běžných zdravotních obtížích a pro případy úrazu.

Druhy pojištění pro cizince

Češi mají jedno klasické zdravotní pojištění. Cizinci si ale mohou vybírat mezi nutnou a neodkladnou zdravotní péčí a komplexním zdravotním pojištěním. Co všechno kryjí?

Nutná a neodkladná zdravotní péče znamená, že máte hrazené výlohy pro akutní zdravotní problémy. Je to pojištění určené na krátkodobé pobyty v ČR (na méně než 90 dnů).

Komplexní zdravotní pojištění kryje i preventivní léčebné prohlídky, jedná se o obdobu klasického zdravotního pojištění, které mají Češi. Právě toto pojištění je podmínkou k získání dlouhodobého víza. Ale pozor, limit léčebného krytí je u každé pojišťovny jiný.

Vybrat pomůže kalkulačka

Asi vás nepřekvapí, když vám prozradíme, že existuje kalkulačka zdravotního pojištění cizinců. Webové kalkulačky dnes existují snad na všechny typy pojištění a mohou vám skutečně pomoci najít nejlepší hodnotu za vaše peníze.

O admin

Nahoru