Free songs
Domů / Tipy & rady / Bolest během kojení je možné výrazně snížit

Bolest během kojení je možné výrazně snížit

Kojení jako takové obvykle nebolí, nicméně mnoho žen má na tuto problematiku trochu jiný názor. Nakrmit novorozeně je pro ně často očistec, který však lze kdykoliv ukončit. Existují totiž techniky, respektive léčiva, jež jsou proti tomuto druhu potíží docela účinná.

Potíže tohoto typu se týkají mnoha žen

Kojení je zcela přirozenou záležitostí a většinou jde vše automaticky. Matka si dítě přiloží k prsu a ono se začne zcela instinktivně krmit. Pokud je však dítko příliš horlivé, může matce nechtěně ubližovat a ta z pochopitelných důvodů začne cítit ke kojení odpor.

Někdy však mohou být malí strávníci zcela klidní, a i přesto se dostaví nepříjemné pocity. Toto může, ale také nemusí být zapříčiněno zvýšenou citlivostí bradavek po porodu.

Tento typ problému není nijak marginální, trápí totiž mnoho žen. Navíc se nejedná pouze o záležitost prvorodiček. Často takto trpí i ženy, které již mají nějaký ten porod za sebou.

Lepší poloha

Kojení bez bolesti je ale možné i v případě, že má matka přecitlivělé bradavky. Jednou z možností, jak tyto nepříjemné pocity překonat, je změna polohy při kojení. Někdy stačí jen málo a problém se hned vyřeší.

Bolest prsu kojení ovšem může i tak přetrvávat dál. Pak už je asi nejlepší možností buďto začít mléko odsávat do lahviček, nebo začít používat analgetika.

Vhodné náplasti

Analgetika by samozřejmě neměla mít podobu klasického léku, jinak by se mohla s mlékem dostat i do těla dítěte, což by bylo samozřejmě špatně.

Daleko efektivnější jsou speciální náplasti Multi-Mam Compresses. Ty mimo jiné obsahují speciální hojivý gel, v němž se nenachází žádné syntetické látky, ale pouze přírodní produkty, které působí lokálně a začínají fungovat do několika minut.

Náplasti je možné aplikovat více méně kdykoliv, klidně před i po kojení. Dítěti tím maminka rozhodně nijak neublíží a sama sobě uleví.

O admin

Komentování uzavřeno

Nahoru