Free songs
Domů / Tipy & rady / Šperk ozdobí každou ženu

Šperk ozdobí každou ženu

Šperky zdobily ženy již od pradávna. Ženy tak zdůrazňovaly svou krásu a ženskost, v neposlední řadě šlo rovněž i o společenské postavení. I dnes jsou šperky považovány za originální doplněk a návrháři se doslova předhánějí, aby vytvořili něco výjimečného. Může to být jemný náhrdelník, prsten, náramek, každý šperk má své kouzlo. Východní národy nebo národy afrických zemí mají ke šperkům také tak trochu jiný vztah. Zde ženy mnohdy šperky ani nesundávají a zdůrazňují nejen individualitu člověka, taktéž i kulturu národa.

Výběr šperku je důležitý

Málokterá žena ví, že i správný výběr vhodného šperku je velmi důležitý. Pokud tomu tak je, krásný a správně zvolený šperk pak zdůrazňuje nejen ženskou krásu, ale zdůrazní dobrý vkus, či může dokonce zamaskovat určité nedostatky. Naopak nevhodně zvolené šperky mohou ženě přidat nějaké ty roky navíc. A o to žena určitě nestojí. Sady šperků, které se skládají například z náhrdelníku, náušnic a prstenu, jsou sice elegantním doplňkem, ale doporučení módních návrhářů je trochu jiné. Neměly by se nosit všechny takové šperky současně, protože odpoutávají pozornost od jiných detailů. Ale je to jen domněnka, která nemusí vždy platit.

Zlaté, stříbrné nebo s perlami

Je mnoho druhů šperků a ženy si je vybírají nejen podle designu, ale také podle materiálu, ze kterého byly zhotoveny. Zlaté šperky byly a stále ještě jsou v kurzu a zdobily především královské rodiny nebo ty bohatší poddané. Stříbrné náušnice visací stejně jako stříbrné náhrdelníky a amulety byly ozdobou žen ve středověku. I dnes jsou stříbrné šperky doplňkem zejména mladších žen. Ty starší si potrpí na šperky, které jsou zdobené perlami. I britská královna Alžběta II. měla ve své oblibě perlový náhrdelník, který vypadá nejen elegantně, ale i vystihuje vkus majitelky.

O admin

Komentování uzavřeno

Nahoru