Free songs
Domů / Tipy & rady / Proč v dnešní době stojí za to udržovat obecní drátový rozhlas?

Proč v dnešní době stojí za to udržovat obecní drátový rozhlas?

Moderní doba přináší nové, daleko snazší a rychlejší způsoby komunikace. Jenže ne každý si na tyto inovativní prvky zvykne a vezme je za své. Proto je třeba v určitých případech udržovat tradiční metody. K nim se bezesporu řadí obecní drátové rozhlasy, které i v dnešní době mají svůj smysl a význam.

Pokud máte na starosti správu obecního rozhlasu, rozhodně byste jej neměli nechat bez pravidelného servisu a údržby, aby byl v budoucnu i nadále provozuschopný. Přestože dnes lidé hojně využívají internet, sledují televizi a mají mobilní telefony, drátový rozhlas pro města a obce může být v některých situacích velmi důležitým nástrojem k informování občanů.

Kdy je obecní drátový rozhlas nenahraditelný?

Vezměte si například situaci, kdy k vám do vsi dorazí povodně, případně se stane jiná živelná pohroma. Mobilní signály se vypnou, lidé se rovněž na čas ocitnou bez přístupu k internetu. Rázem pak nemají odkud čerpat novinky, podle nichž by se mohli zorientovat. Pak je to právě klasický drátový obecní rozhlas, díky němuž se k nim dostanou důležité zprávy o aktuální situaci.

Drátový rozhlas pro města a obce má význam také z toho důvodu, že hlavně na malých vsích žijí převážně starší občané, kteří moderní technologie příliš neovládají. Drátový obecní rozhlas je tedy pro ně důležitým zdrojem informací i v 21. století.

Prodejce ozvučovací techniky

Výrobou, montáží a servisem bezdrátových a drátových rozhlasů pro města a obce se v Česku dlouhodobě zabývá společnost EL-MIK. Vznikla již v roce 1994, tudíž má s touto činností bohaté zkušenosti. Kromě rozhlasů je schopna zajistit také ozvučení škol, nádražních budov, kulturních domů, obřadních a smutečních síní, potažmo hřbitovů. V neposlední řadě montuje dorozumívací zařízení, telefonní ústředny, zařízení pro jednotný čas a kamerové systémy. Každému zájemci připraví řešení na míru.

O admin

Komentování uzavřeno

Nahoru