Free songs
Domů / Tipy & rady / Nejčastější dotazy na téma fotopast

Nejčastější dotazy na téma fotopast

Kde se vzala, tu se vzala fotopast. Toto zařízení sloužící k pořízení fotografií se skloňuje posledních let čím dál častěji. Nejedná se však o žádnou novinku, i když se v průběhu času fotopast vyvinula na mnohem důmyslnější zařízení.

Fotopast je vlastně digitální fotoaparát osazený pohybovým čidlem. Jakmile se čidlo aktivuje, fotopast pořídí snímek. Využití fotopasti je široké, od pořízení divoké zvěře, až po ochranu majetku. Spousty lidí však nemá v některých otázkách ohledně fotopasti jasno. Na nejčastější otázky jsme se rozhodli odpovědět.

Jak dlouho vydrží fotopast na baterie?

Nejčastější dotazy na téma fotopastFotopast s kvalitními bateriemi vydrží v provozu několik týdnů i měsíců. Pokud není vystavena příliš velké zátěži a nepořizuje několik tisíc snímků denně. Kromě pořizování snímků, také záleží i na dalších faktorech, jako je noční přísvit, odesílání informací či posílání MMS. Pokud tedy slouží fotopast k ochraně majetku a pořídí snímek jednou za čas, může klidně vydržet na jedno nabití baterie třeba půl roku.

Je možné napájet fotopast přímo ze sítě?

Fotopast je vybavena vstupem pro externí napájení a je možné ji nabíjet přímo ze sítě. Externí napájení však ve většině případu není součástí balení fotopastí a je nutné ho dokoupit zvlášť.

Pořídí fotopast snímky i za tmy?

Nejčastější dotazy na téma fotopastFotopast je skvělá i pro pořizování snímků za tmy. V noci fotí černobíle a během dne barevně. Fotopasti, které jsou určené k ochraně majetku, ale například i pro focení divoké zvěře, jsou opatřeny neviditelným nočním bleskem. Během pořizování snímku v noci, se fotopast nerozsvítí ani nevydá žádný zvuk.

Jak je fotopast odolná?

Fotopast je velmi odolné zařízení, které statečně bojuje proti všem přírodním vlivům. Pracuje v rozmezí teplot od -20°C až do +60°C. Zároveň je odolná proti dešti, vlhku i sněhu. Všechny fotopasti jsou kvalitní i pro dlouhodobé nasazení. Mnohem větší problém jsou baterie, které jsou náchylné pro změny teplot. Z toho důvodu je důležité vybírat kvalitní baterie.

O Makawiel

Nahoru