Free songs
Domů / Půjčky / Spořicí účty ještě mají co nabídnout, podívejte se na jejich aktuální nabídky

Spořicí účty ještě mají co nabídnout, podívejte se na jejich aktuální nabídky

Velký boom spořicích účtů už sice v naší zemi proběhl, ale rozhodně to není tak dávno, aby jejich klady a výhody doslova zavál čas. Pokud máte volné prostředky k dispozici a nechcete je nechat ležet na běžném bankovním účtu či dokonce doma pod polštářem, jsou právě spořicí účty skutečně zajímavým řešením. Zhodnocení sice ve většině případů nepřesáhne jedno procento ročně, jde ale na druhou stranu o maximálně bezpečnou investici. Když nechcete jít do rizika a spokojíte se s tím, že vaše peníze nebudou jen někde nevyužité a neinvestované, je spořicí účet rozhodně dobrá volba.

Obrovské možnosti, navíc ze zákona pojištěné i vysoké vklady

Díky aktuálně platným je vklad pojištěn až do výše ekvivalentu sta tisíc eur, což přijde vhod prakticky všem střadatelům. Nemusíte se prostě bát, že vás o peníze někdo připraví. Existují také spořicí účty s výpovědní lhůtou a bez výpovědní lhůty. Jaký je mezi nimi největší rozdíl a co nabízejí potenciálním klientům?

  • Spořicí účet s výpovědní lhůtou (až několik let) má jednu podmínku. Abyste dosáhli na úrok, který se původně sjednal, nesmíte na své prostředky po dobu výpovědní lhůty sáhnout.
  • Spořicí účet bez výpovědní lhůty není omezen tím, že byste si snad nemohli kdykoliv vybrat své peníze. Na druhou stranu může nabídnout mnohem nižší úrok, je třeba pečlivě vybírat.

Spořicí účty ještě mají co nabídnout, podívejte se na jejich aktuální nabídky

Jedním dobrým příkladem za všechny může být třeba ING Konto. Úrok půl procenta ročně, vedení účtu zcela zdarma, totéž platí o výběrech z bankomatů. Poměrně dosti výhodná úroková sazba není všechno, založení i zrušení účtu je jen tak mimochodem zcela bezplatné. Úroková sazba půl procenta platí pro všechny vklady do hranice 300 tisíc korun, můžete tak snadno zhodnotit i větší objem úspor. Pro vyšší částky je tu úroková sazba 0,1 %, což je už bohužel hodně málo, vyplatí se proto peníze investovat jiným způsobem – jedná se o dnešní standard.

Nejvýhodnější spoření proto posoudíte sami, pokud si pročtete pečlivě podmínky, za kterých je možné střádat – často i několik příštích let. Spořicí účty mají pro vyšší úroky často různé podmínky, výpovědní lhůta na pět roků není vůbec výjimkou. Proto si pečlivě rozmyslete, kam své peníze vlastně uložíte.

 

O admin

Nahoru