Free songs
Domů / Finance / Investice do drahých kovů: Vyplatí se, nebo nikoliv?

Investice do drahých kovů: Vyplatí se, nebo nikoliv?

Vkládání finančních prostředků do drahých kovů představuje poměrně tradiční záležitost podobně, jako je tomu u investic do nemovitostí, akcií, případně čehokoli jiného. V současné době se peníze do zlata, stříbra, platiny a jiných drahých kovů vkládají poměrně hojně. Důvodů bychom našli hned několik. Rozhodně není od věci se na ně soustředit a ukázat si, proč se vyplatí právě tento typ investice.

Dlouhodobý uchovatel hodnoty

Potřebujete dlouhodobě uložit kapitál s tím, že jeho cena bude za danou dobu stejná, případně poroste? Pak jsou pro vás drahé kovy optimální. Cena zlata a stříbra je dlouhodobě z ekonomického pohledu podhodnocená. Tržní hodnota ceny vcelku markantně vzrostla, přičemž navíc porostly i těžební náklady. Tato situace je pro budoucí vývoj naprosto optimální. Riziko ztráty hodnoty je tedy značně minimalizováno. Pokud ale potřebujete zhodnotit peníze jen krátkodobě, pak se investiční zlato nevyplatí.

Drahých kovů není nekonečno

Těžba drahých kovů je sice neustále v plném proudu, nicméně jedná se o suroviny, jež pochopitelně nejsou nevyčerpatelné. I proto se lze domnívat, že jejich cena se bude postupně zvyšovat. Pokud si vezmeme v potaz stříbro, platinu a jiné kovy používané v průmyslu, jejich cena půjde nahoru stoprocentně. Nahradit je třeba v automobilovém nebo jiném průmyslu bude velmi náročné.

Mince, slitky nebo cihly?

Nikde není psáno, že musíte mít doma nakoupeny zlaté cihly. Mnohem oblíbenější jsou z pohledu investic spíše menší kusy drahých kovů. Jmenovat bychom mohli zlaté mince, investiční zlaté slitky a mnohé jiné podoby. Koupit si zkrátka lze množství dle potřeby. Jen je zapotřebí vsadit na správného prodejce. Výbornou volbou je společnost AuPortal řadící se mezi tradiční přední obchodníky s drahými kovy jak v České republice, tak i na Slovensku.

O admin

Nahoru