Free songs
Domů / Novinky / Elektronické jednorázové cigarety zažívají obrovský boom

Elektronické jednorázové cigarety zažívají obrovský boom

V posledních několika letech se do popředí dostaly elektronické cigarety, které jsou často prezentovány jako pomůcka pro odvykání kouření. Nicméně pro některé kuřáky se jedná spíše o alternativu, která není tak škodlivá jako klasické cigarety. V následujících řádcích vám prozradíme o tomto trendu mnohem více informací.

V první řadě je nezbytné podotknout, že ani jednorázové cigarety elektronické se nesmí prodávat osobám mladším 18 let.

Co jsou e-cigarety a jak fungují?

Elektronická cigareta je zařízení umožňující vdechovat nikotin ve formě páry namísto kouře. Velkou výhodou je, že nespaluje tabák a neprodukuje dehet ani oxid uhelnatý, což jsou dva nejškodlivější prvky tabákového kouře.

Elektronická cigareta funguje tak, že zahřívá tekutinu (takzvaný e-liquid), jež obvykle obsahuje nikotin, propylenglykol, rostlinný glycerin a aromatické látky.

Pomůže vám e-cigareta s odvykáním kouření?

Spousta kuřáků si pochvaluje, že jim jednorázová cigareta pomohla, aby skončili s kouřením. Záleží tedy na konkrétním člověku, zda vůbec chce přestat kouřit, nebo nikoliv. Eliminujete však tím touhu po nikotinu, zejména když sáhnete po cigaretě s nižší koncentrací této látky.

Jak vybrat tu správnou e-cigaretu?

Existuje nepřeberné množství elektronických cigaret, přičemž některé jsou znovuplnitelné, jiné jednorázové. Záleží na tom, jestli vám nevadí vyšší počáteční investice. U klasické e-cigarety je totiž pořizovací cena vyšší, kdežto jednorázové cigarety vás vyjdou jako krabička cigaret.

E-cigarety neprodukují dehet ani oxid uhelnatý, dva nejškodlivější prvky tabákového kouře. Kapalina a pára sice mohou obsahovat potenciálně škodlivé chemické látky, které se nacházejí také v cigaretovém kouři, ale v mnohem nižší míře.

Podívejte se tedy na stránku HQD.cz.

O admin

Komentování uzavřeno

Nahoru