Free songs
Domů / Novinky / Virtuální sídla pro podnikatele: Jaké jsou jejich hlavní přínosy?

Virtuální sídla pro podnikatele: Jaké jsou jejich hlavní přínosy?

Jako podnikatelé a živnostníci máte hned několik možností, jak si zajistit sídlo, které budete mít zapsané v obchodním rejstříku. Jednou z možností je pronájem virtuální adresy.

Udržení soukromí

OSVČ často uvádějí jako sídlo svého podnikání soukromou adresu, na níž i fyzicky bydlí. To však nemusí být zrovna praktické, protože pak v případě finančních potíží, jež jsou spojené právě s jejich podnikatelskou činností, mohou přijít o majetek. Navíc ztrácejí určitý pocit soukromí, protože si každý může velmi snadno dohledat, kde bydlí. Virtuální sídlo pro OSVČ a firmy je pro ně tedy v některých momentech ideálním řešením.

Renomé u obchodních klientů a zákazníků

Menší firmy pro změnu využívají pronájem adresy ve virtuální formě kvůli tomu, aby měly sídlo například někde v centru většího města. To se dá považovat za další velkou přednost, protože mnozí zákazníci a obchodní klienti dávají automaticky přednost podnikatelským subjektům, které působí právě ve větších městech a na lukrativních adresách. Ideálním místem je Praha – pronájem adresy trvalého pobytu pro OSVČ a firmy zvyšuje tak šanci na to, že v rámci své podnikatelské činnosti budou úspěšné.

Nízké platby

Za klasický pronájem se zpravidla platí až desítky tisíc korun měsíčně, zatímco virtuální sídlo vás vyjde na stovky, maximálně jednotky tisíc korun, takže se vám výrazně snižují provozní náklady.

Virtuální sídlo funguje tak, že si jej pronajmete u vybraného poskytovatele. Na adrese pak fyzicky nefungujete, pouze zde máte patřičné označení na budově, případně máte možnost využívat služeb recepce, v jejímž rámci jsou vám přesměrovávané hovory, dochází k přijímání pošty, potažmo k dalším službám.

Je třeba zdůraznit, že je virtuální sídlo, stejně jako pronájem adresy trvalého pobytu, zcela legální záležitostí, již umožňují platné právní předpisy v rámci České republiky a Evropské unie. Řada lidí se totiž domnívá, že jde o něco nezákonného, to však není pravdou.

O admin

Komentování uzavřeno

Nahoru