Free songs
Domů / Novinky / Kvalitní káva: Jak ji správně vybrat?

Kvalitní káva: Jak ji správně vybrat?

Mnoho lidí si myslí, že stačí, když si koupí kvalitní kávovar – a kvalitní káva se bude dělat tak nějak sama. A to je ale velká chyba! Základem skvělého hrnku kávy není přístroj, ale káva samotná. Proto je třeba se soustředit hlavně na výběr té správné kávy dle vaší chuti než na výběr elektroniky, která ji připravuje.

Arabica versus Robusta

Existuje přes 100 druhů káv, nicméně tyto dva druhy káv jsou u nás nejrozšířenější, jelikož jsou obecně nejlahodnější.

Arabica tvoří 75 % celkové světové produkce a obvykle roste ve vysokých nadmořských výškách, má jemnou chuť a je oblíbena spíše u žen.

Robusta je naproti tomu tvrdší zrno, roste v nízkých nadmořských výškách, má více kofeinu než Arabica, hustou pěnu a postrádá komplexnost a rafinovanost, kterou má Arabica.

Káva Monro nabízí samozřejmě oba tyto druhy a mnoho dalších chutných variant, které zpříjemní každé ospalé ráno.

Původ kávy

Pokud jste alespoň trochu znalec kávy a ochutnali jste plody různých kontinentů, jistě víte, že každá káva chutná jinak. A tu ovlivňuje hlavně místo, kde byla vypěstována.

Káva ze Střední Ameriky je ovocná a jemně oříšková.

Káva z Jižní Ameriky je mírně sladká, karamelová, medová.

Káva z Asie je dřevitá, zemitá a mírně kyselá.

Káva z Afriky je ovocná, květinová.

Káva z Etiopie je známá svou borůvkovou chutí.

Když si vyberete svou zrnkovou kávu, měli byste všude dostat možnost ji automaticky namlít. Mletá káva do pákového kávovaru tak může být stejně kvalitní jako káva z kávovaru automatického.

Nadmořská výška

I tento parametr značně ovlivňuje chuť kávy. Pokud chcete lepší chuťový zážitek, hledejte na obalu kávu pěstovanou ve vysokých nadmořských výškách, která má bohatší a plnější chuť než káva pěstovaná blíže k mořské hladině.

Jakou kávu máte nejraději vy?

O admin

Komentování uzavřeno

Nahoru