Free songs
Domů / Novinky / Využijte finanční poradenství a získejte nejlepší možnou hypotéku

Využijte finanční poradenství a získejte nejlepší možnou hypotéku

Jen velmi málo lidí si může pořídit vlastní nemovitost bez nutnosti čerpání úvěru. Pro většinu tak jsou jedinou dostupnou variantou hypotéky. A protože jde o půjčení částky v řádech miliónů korun, je opravdu velmi důležité vybrat správnou nabídku. S tím vám naštěstí mohou pomoci kvalifikovaní finanční poradci.

S hypotékou příliš dlouho nečekejte

Vzhledem k aktuálně stoupajícím úrokovým sazbám je dobré se sjednáním hypotéky příliš dlouho nečekat. Hypoteční úvěr totiž můžete mít předschválený a v případě potřeby doplníte další údaje o nemovitosti a vyčerpáte potřebnou částku. Včasným sjednáním si tak v podstatě můžete pojistit výhodnější úrokovou sazbu, kdy může být rozdíl během pár měsíců i v celých procentech.

Finanční poradce vám může ušetřit značné částky

Pokud se rozhodnete, že budete obcházet jednotlivé banky a vždy si vyžádáte nabídku na hypotéku, může to být poměrně dobrá strategie. Zároveň ale musíte počítat s tím, že nemusíte sehnat tak výhodný úrok, jako vám může zařídit zkušený finanční poradce. Některé rozdíly odhalí i komplexní hypoteční kalkulačky. U hypotéky přitom rozdíl desetiny procenta může znamenat až stovky tisíc korun.

Orientační výpočet zvládnete s hypoteční kalkulačkou

Jestli si chcete udělat obrázek o tom, kolik bude vycházet měsíční splátka a jestli vůbec dosáhnete na požadovanou částku pro koupení vysněné nemovitosti, existují praktické online hypoteční kalkulačky. Do nich zadáte základní data a výsledkem bude přehled zbývajících parametrů. Díky tomu můžete mimo jiné zjistit i to, jak se bude lišit výška splátky, když budete posouvat maximální splatnost. Při nastavení maximální doby je sice měsíční splátka o něco nižší, ale na druhou stranu zaplatíte o něco více na úrocích, což je dobré vědět.

O admin

Nahoru