Free songs
Domů / investice / Jak investovat do zlata? Pohlídejte si výhodnou cenu za slitky

Jak investovat do zlata? Pohlídejte si výhodnou cenu za slitky

Investování do zlata se doporučuje snad pro každého. Tento cenný kov by měl tvořit alespoň část nejenom investičního portfolia, ale také celého majetku. Již po mnoho staletí si zlato drží hodnotu a s velkou pravděpodobností to tak bude i v budoucnu. Zlaté slitky si může koupit naprosto každý, kdy další zajímavou výhodou je osvobození od DPH. Odkud takové zlato pochází a proč se cena může lišit? To se dozvíte v tomto článku.

Zlaté slitky pochází od švýcarských producentů

Žádná česká mincovna investiční zlato ve formě zlatých cihel nevyrábí. Mezi producenty světově uznávaných zlatých cihliček nepatří ani žádná slovenská mincovna. Původem zlatých slitků dostupných na českém trhu jsou především švýcarští producenti. Při nákupu za české koruny tak může být taková investice o trochu méně výhodná v porovnání s tím, za kolik dané zlato nakoupí Němci nebo Rakušani.

Cena za zlato je všude stejná, nebo ne?

Když se podíváte, jaká je aktuálně cena zlata na burze, najdete jednu hodnotu, která se mění každý den. Jenže při pohledu na nabídku prodejců zjistíte, že cena není úplně stejná. A liší se mezi jednotlivými společnostmi a obchody, u kterých si můžete zlato nakoupit. Při hledání většího množství nabídek můžete narazit na levnější i dražší zlato, kdy bude rozdíl v ceně klidně i 10 procent. Když si chcete koupit investiční zlato za cenu v řádech stovek tisíců korun, jedná o se opravdu značný rozdíl.

Nákupy zlata na internetu

A kde si můžete investiční zlato nakoupit? Kromě některých kamenných prodejen najdete zlaté slitky také na specializovaném internetovém obchodě. Stačí si vybrat zlato, které se vám hodí pro investici, objednat a následně se už můžete těšit na doručení pojištěné zásilky s vaší novou investicí. Nákup drahého kovu v maximální ryzosti ještě nebyl jednodušší.

O admin

Komentování uzavřeno

Nahoru