Free songs
Domů / investice / Investiční zlato poslouží k ochraně vašich peněz. Může jít o velké sumy

Investiční zlato poslouží k ochraně vašich peněz. Může jít o velké sumy

V dobách vyšší inflace a určitých nejistot, jak se bude vyvíjet ekonomika v tomto státě, je určitě na místě zvážit různé možnosti v oblasti investičních příležitostí. Chytrá investice vám totiž zajistí, že nepřijdete o naspořené peníze, a to ani třeba právě v důsledku vysoké inflace, která je jinak znehodnocuje. Velmi zajímavý nástroj představuje investice do zlata.

Pro koho je investiční zlato vhodné?

Zlato v podobě investičních slitků (cihliček) bylo dříve spíše záležitostí movitých investorů, kteří do něj vkládali miliony korun. V současnosti je i díky vybraným dovozcům a prodejcům zlato daleko dostupnější, navíc se objevují zlaté mince z různých věhlasných světových rafinérií, které dokážou zaujmout nejen klasické investory, ale rovněž sběratele. V každém případě si zlato jako investiční příležitost může zvolit prakticky kdokoliv, široká veřejnost si jej koupí v podobě mincí a slitků klidně už v cenách od pár tisíc korun.

Nemusíte se bát inflačních tlaků

Hlavním důvodem, proč zvolit investiční zlato, je stále ochrana peněz před inflací, respektive ztrátou jejich hodnoty. Na zlatu se ale dá celkem dobře vydělat, neboť jeho hodnota neustále stoupá, což je dáno zvýšenou poptávkou a samozřejmě omezenými světovými zásobami.

Nákup a prodej zlata se dá uskutečnit snadno a bezpečně

V momentě, kdy si chcete koupit investiční zlato, už dokonce nemusíte nikam chodit. Kupříkladu specializovaný dovozce a prodejce, který má sídlo v Obecním domě v Praze, jej nabízí prostřednictvím eshopu. Jako investoři rozhodně oceníte fakt, že je investiční zlato osvobozeno od platby DPH, což je velké plus třeba oproti investicím do nemovitostí, jež jsou jinak v dnešní době také velmi rozumnou volbou. Když se za pár let rozhodnete zlato prodat, jde to takřka stejně pohodlně, s nákupem a prodejem tedy dnes už nejsou takové potíže, jako tomu bylo ještě relativně nedávno. Zadejte si do vyhledávače slovní spojení „investiční zlato“ a porovnejte si ceny inzerujících firem. Nejspíše zjistíte, že nabídka zmíněného prodejce patří k těm nejlepším a nejrozmanitějším u nás.

O admin

Komentování uzavřeno

Nahoru