Free songs
Domů / Novinky / Jak se správně pojistit na potápění?

Jak se správně pojistit na potápění?

Jak se správně pojistit na potápění?

Jestliže se chystáte na aktivnější dovolenou, na které se budete potápět, rozhodně byste neměli zapomínat na zřízení cestovního pojištění. V této oblasti se může jednat o trochu složitější situaci – je totiž potřeba vědět, do kolika metrů se budete potápět či v jakém terénu. Podívejte se na několik tipů, jak se správně pojistit.

Hloubka ponoru

Většina pojišťoven počítá s tím, že se nebudete potápět hlouběji, než do 40 metrů. U většiny případů sportovního potápění to tak je a cílová hloubka ponoru bývá okolo 15-20 metrů. Ani pravidla potápěčských výcvikových systémů nemají limit pro sportovní potápění větší než 40 metrů. Problém však nastává ve chvíli, kdy se stane nehoda a voda vás nečekaně strhne o větší hloubky. Pokud v následující době budete potřebovat v souvislosti s potápěním ošetření či léčbu, pojišťovna ji může na základě údajů z potápěčského počítače odmítnout uhradit. Je proto důležité vybrat si takové pojištění, které pokrývá i tyto situace, případně počítá i s obtížnými terény, jako jsou jeskyně, či vraky. Dostat se do situace, kdy je překročena maximální hloubka ponoru je poměrně jednoduché (například v Indonésii, kde silné proudy strhávají až do hloubky 60 metrů).

Nezapomínejte na kompletní cestovní pojištění

Pojištění pro potápěče je pojištěním doplňkovým. To znamená, že nesmíte zapomenout na všeobecné cestovní pojištění, které vás bude chránit v případě jakýchkoliv jiných problémů (dopravní nehody, nemoci).

Snažte se nehodám předcházet

Nepodceňujte rizika. Vždy před ponorem kontrolujte výstroj, počasí, aktuální stav vody (proudy, viditelnost, teplota) a stav vlastního zdraví a sil. Buďte opatrní a dodržujte pravidla. Přestože to zní jako klišé, tyto malé věci pomáhají vyhnout se naprosté většině nehod.

O admin

Nahoru