Free songs
Domů / Novinky / Jak lze zajistit oddlužení a odvrátit případné zabavení majetku?

Jak lze zajistit oddlužení a odvrátit případné zabavení majetku?

Problematika zadlužení občanů prostupuje českou společnost jako vir. Snad každý známe aspoň jednoho člověka, který řeší vlastní oddlužení, přemýšlí nad řešením exekuce, nebo mu byl dokonce zabaven majetek. Dlužníci, ale i věřitelé se obracejí na úřady, neziskové organizace, akreditované právníky a exekutorský úřad, aby jim s dluhy, respektive vymáháním dlužných částek pomohli. Damoklův meč zabavení majetku hrozí více českým domácnostem, jejich členové jsou pod neustálým psychickým tlakem, ze kterého – podle nich – není východisko.

Poradenství pro dlužníky i věřitele

Statistiky hovoří neúprosně, ale jasně. Podle údajů exekutorské komory a ministerstva spravedlnosti bylo v roce 2016 nařízeno 718 tisíc exekucí. Aby se zabránilo stále rostoucímu trendu dlužení částek věřitelům, nebyly exekuce nemovitostí i majetku a plnila se práva věřitelů, byly exekutorskou komorou pro obě strany zřízeny bezplatné právní poradny. Na exekutorský úřad a akreditované poradce se můžou obrátit jak věřitelé, tak dlužníci. Alarmující nárůst exekucí by se tímto způsobem mohl zastavit a v ideálním případě by se mohl snižovat.

Exekutorská poradna poradí, jak urychlit i zastavit exekuce

Exekutorský úřad Ostrava má v kompetencích řešit nucené exekuce, zabavování majetku a následné dražby. Pro věřitele i dlužníky jsou otevřeny dveře poradenské kanceláře úřadu, kde se dozví, jak postupovat při vymáhání dlužných částek i odvrácení exekuce majetku, respektive jak najít schůdný způsob oddlužení. Na webových stránkách exekuce-ova.cz lze nalézt pokyny a procesní poučení o exekučním řízení, v němž dlužníci vystupují jako osoby, které jsou povinny splnit své závazky. Prostudováním pokynů a informací je možné urychlit průběh exekučního řízení, docílit skončení exekuce, snížit celkové náklady exekuce a vyřešit tíživou osobní i finanční situaci. Je v celospolečenském zájmu, aby se slovo exekuce přestalo vznášet ve vzduchu, jejž dýchají všechny vrstvy společnosti.

O admin

Nahoru