Free songs
Domů / Novinky / Proč je důležité mít povinné ručení?

Proč je důležité mít povinné ručení?

Máte osobní nebo užitkový automobil? Nebo třeba motocykl? Pokud ano, nezapomeňte si nastudovat tuzemské zákony. A to z toho důvodu, že je třeba myslet na fakt, že musíte mít sjednané pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. To dnes většina z nás zná pod názvem povinné ručení. A proč je důležité ho mít? Ten první důvod je v podstatě jasný, jelikož je spojený s tím, že ho vyžaduje zákon. Pokud ho sjednané nemáte, je více než jasné, že se můžete vystavovat případnému postihu, který rozhodně nemusí být nijak malý.

Ochráníte své finance

Druhým důvodem, proč je třeba mít povinné ručení je to, že tak ochráníte své finance. Zde je dobré podívat se na základní charakteristiku této pojistky, jelikož je spojená s tím, že dokáže hradit takové škody, které způsobíte. V praxi to znamená, že pokud se svým vozem způsobíte škodu na majetku, nebo škodu na zdraví, je tu právě povinné ručení, které ji za vás jednoduše zaplatí. Pokud máme být konkrétnější, tak až do výše pojistného limitu. Pokud však dané pojištění nemáte, je rozhodně třeba myslet na to, že byste dané škody platili z vlastní kapsy. A často nemusí být jakoukoliv výjimkou, že dosahují i desítek milionů.

Přečtěte si také: Jaké výhody získáte, když sjednáte povinné ručení online?

Když máte povinné ručení, nemusíte platit do fondu nepojištěných

Pokud jde o peníze, tak je nutné říci, že kdo nemá povinné ručení, ten se vystavuje nejenom postihu, ale je povinen také platit do fondu nepojištěných. A částky, které se takto vybírají, rozhodně nejsou nijak malé. Pokud budeme konkrétní, tak vyjdou vždy na vyšší sumu, než je i to nejdražší povinné ručení na trhu. I toto je tedy jasný a dobrý důvod, proč si tuto pojistku sjednat a proč ji přirozeně mít. Navíc samotné jednání je dnes rychlé a jednoduché. Vše lze vyřídit online, z pohodlí domova, a to také s jistotou, že si můžete také porovnat ceny u jednotlivých pojišťoven.

Přečtěte si také: Mít nejlevnější povinné ručení je snadné

O admin

Nahoru