Free songs
Domů / Tipy & rady / Správně zvolený kalibr pomáhá dosáhnout naprosté přesnosti ve strojírenství i dalších oborech

Správně zvolený kalibr pomáhá dosáhnout naprosté přesnosti ve strojírenství i dalších oborech

Každý, kdo se zabývá realizací výroby, dobře ví, jak důležité je vytvářet kvalitní produkty, které opravdu dobře slouží svému účelu. Drobní podnikatelé i velké společnosti se snaží upevnit svou pozici na trhu, udržet si stávající odběratele a získat nové zákazníky. Jejich cílem je dosažení úspěchu, zajištění optimální vytíženosti výrobních kapacit a maximalizace zisku. Dobře cílené reklamní kampaně mohou pomoci dostat konkrétní firmu do povědomí potenciálních klientů, jejich dlouhodobou přízeň ale zajistí jenom precizně odvedená práce a naprostá spolehlivost.

S kalibrem odpovídajících parametrů je přesné nastavení výrobní linky snadné

Ve všech odvětvích je vysoce důležitá naprostá preciznost, ve strojírenství to platí dvojnásobně. Dokonalé opracování je vyžadováno u všech typů výrobků; jakmile se však jedná o součástky určené k montáži do nejrůznějších strojů a dalších mechanismů, může každá odchylka od technické dokumentace představovat velký problém. V lepším případě dochází k rychlejšímu opotřebení daného dílu, případně i dalších komponent soustrojí, v horším k naprosté nepoužitelnosti produktu. Někdy však mohou být nekvalitní materiály či nepřesné rozměry příčinou nenadálé poruchy. U automobilů, stavebních a pracovních strojů nebo výrobních linek může dojít i k závažným nehodám. Proto je velice důležité provádět kontrolní měření. Právě tady přichází ke slovu kalibr a další přesné nástroje. Obzvláště podniky, které se zabývají sériovou produkcí, by měly věnovat kontrole maximální pozornost – právě jim hrozí v případě nepřesnosti obrovské materiální, časové i finanční ztráty.

S jedním kalibrem si žádný výrobce nevystačí. Michovský TOOLS nabízí jednotlivé kusy i celé sady všech obvyklých rozměrů měřidel

kalibrem od společnosti Michovský TOOLS výrobci snadno dodrží rozměry uvedené v technické dokumentaci. Dostupné jsou různé rozměry kalibrů včetně NPTF, UNJ, UNJEF, UN, UNS, BSW, RC, Rp. Objednat si lze i koncové měrky a další nástroje. A těm, kteří mají opravdu specifické požadavky, je k dispozici zakázková výroba.

O admin

Nahoru