Free songs
Domů / investice / Chcete zisk bez velkého rizika? Zkuste dluhopisy

Chcete zisk bez velkého rizika? Zkuste dluhopisy

I malé děti ví moc dobře, že peníze nerostou na stromech. A i kdyby rostly, neměly by žádnou hodnotu, jelikož by byly úplně všude. Chcete-li si tedy vydělat, musíte na to jít jinudy. Krom klasické práce si ale můžete přijít k financím i jinými způsoby, třeba investicemi do dluhopisů.

Nejedná se o žádné hrátky na burze nebo jiné poměrně dost rizikové podnikání. Nakupování dluhopisů je zcela standardní i v našich zeměpisných šířkách, a to nejen u bohatých podnikatelů. Počet majitelů rozličných typů dluhopisů u nás každým rokem roste.

Důvodem není pouze možnost přijít si bezpracně k penězům, ale rovněž poměrně nízká rizikovost investice. Možnost, že investovanou částku ztratíte, je takřka nulová u státních dluhopisů. Zde je ale velmi nízké riziko vykoupeno velmi nízkým úrokem. Ani v případě firemních dluhopisů se nemusíte bát, že byste riskovali až příliš.

Chcete zisk bez velkého rizika? Zkuste dluhopisy

Proč se vyplatí více riskovat?

Když státní dluhopisy představují takřka jistý výdělek, proč se tedy vůbec zabývat korporátními dluhopisy? Odpověď je velice prostá – zisk. Vždy je něco za něco. Zatímco u státu máte skoro stoprocentní jistotu, že si k nějakým penězům přijdete, firma může jít třeba do insolvence a vám pak zbydou jen oči pro pláč.

Z toho důvodu je dobré vědět, kde přesně, od koho nakupovat a do jakých společností a projektů investovat. V případě, že se této problematice nevěnujete nebo pouze málo, měli byste své investice alespoň z počátku konzultovat s odborníky, kteří vám dají cenné rady i typy, do čeho jít a kam raději neinvestovat.

Možností je celá řada

Nemusíte se obávat toho, že to nejlepší si už vyzobali zkušení investoři a na vás zbude jen podřadné zboží. Firem, které pomocí dluhopisů získávají finance pro svůj růst, je opravdu velké množství.

Nabídka firemních dluhopisů je tedy velice široká a rovněž i pestrá. Díky tomu můžete své finance vložit do společností, které vám jsou sympatické a mají smysluplné projekty. Nevybíráte si tak firmy pouze podle výše výnosů.

O admin

Nahoru