Free songs
Domů / Finance / Na Vánoce bychom si půjčovat neměli. Vánoční půjčky nás mohou dostat do problémů

Na Vánoce bychom si půjčovat neměli. Vánoční půjčky nás mohou dostat do problémů

Na Vánoce bychom si půjčovat neměli. Vánoční půjčky nás mohou dostat do problémů

Vánoce jsou časem rodinným. Lidé se schází, radují a obdarovávají nejrůznějšími dárky. Na jejich pořízení jsou pochopitelně zapotřebí peníze. Pokud jich nemáte dost, měli byste množství dárků raději omezit nežli si půjčovat.

Vánoční půjčky jsou sice velkým lákadlem, ale zároveň pomyslným nebezpečím. Lidé totiž přeceňují své finanční síly a mnohdy si půjčují více, než dokáží v následujících měsících splatit. Ať už uvažujete o tom, že vsadíte na bankovní či nebankovní půjčku, zamyslete se nad tím, zda je to opravdu nutné.

Půjčovat na dárky se nemá

Staré známé pravidlo hovoří celkem jasně. Na vánoční dárky byste si peníze půjčovat neměli. Nejde totiž o žádný nutný výdaj ohrožující vaši existenci, ale jen o potěšení druhých. To pochopitelně můžete zrealizovat, ale v přiměřené míře. Vezměte si malou půjčku, kterou se tolik nezadlužíte, a i po svátcích ji budete schopni splácet.

Rozhodně byste si na Vánoce neměli brát první úvěr, jenž vám přijde do cesty. Ten bude obvykle spojen s nevýhodnými splátkovými podmínkami a na všem tak akorát proděláte. Lepší je půjčky porovnat a vybrat tu, jež bude vašim potřebám vyhovovat nejvíce. A to jak výší, délkou splatnosti, tak velikostí úrokové sazby.

Bezpečná půjčka na Vánoce

Pokud si přece jenom nedáte říci a půjčku si na vánoční dárky jednoduše vezmete, volte jen prověřené poskytovatele. V tomto směru vám může být nápomocna Zonky půjčka, jíž cílí na široké portfolio klientů. Půjčky od lidí mohou startovat na částce už od 20 000 Kč a jejich splatnost začíná na 6 měsících. To už je doba, během které budete schopni vánoční dárky bez problému splatit.

Takže, pokud to není nutné, vyhněte se vánočním půjčkám, jež vám přidělají pouze vrásky na čele. V opačném případě volte profesionální a osvědčená úvěrová řešení šitá doslova na míru žadatele.

O admin

Nahoru